Thursday, January 20, 2011

apple ipad

Kepada sesiapa yang beriya iya nak meli ipad jgn meli alang2..beli nak ada 3g terus..sesungguh pelaburan ktk x akan ada penyesalan ...mun meli nak wifi ya...bercarik ngan wifi jak kerja..x best juak..apa bila ngenang nya pun function ya best juak lah..p maun ada gik rejeki lebih beli la nak kapasiti memori nya yang besar..sukati jak tk org nak nepuk software nya...paling penting jailbreak kan ipad ya.....kinek tok yg 16 gig pun tinggal 4 gig jak memori...suma application yg best suma nya besar nya pun size...hampir suma webiste dapat d buka..ada sdak madah xpat buka mun xda flash player..suma masalah ya d selesaikan dgn Skyfire browser....steady la apps tok..youtube bole buka mcm rah computer.....tok ajak laporan semasa ku ngan ipad..update tok pun aku post k ipad..

Wednesday, January 19, 2011

Ngetest IPAD

Hahaha cobaan pertama nge update blog guna ipad..dunia d atas tapak tangan..betol ka.??? Dah abis dah ipad d jailbreak so suma apps bole pake tanpa perlu bayar ..suma free!


- Posted using BlogPress from my iPad

Monday, January 3, 2011

SALAM AWAL TAHUN




Assalamualaikum dan salam sejahtera..post pertama sempena tahun2011….apa kaba tek..???cni selebret new year tek??? Aku selebrate rah umah mentua jap pasya terkayo2 musin kuching n pulang apa tekkkk 1 hb tepaksa turun keja!!

Utk pengatahuan ktk orang 1 januari 2011 tercipta sejarah d negeri Sarawak buka dgn rasmi nya speta jantung d ctok..kedak IJN no2 lah….tauk apa IJN???INSTITUT JANTUNG NEGARA…under pemerintahan PROF SIM!!!HAHAHAhahaha…suma staff d wajibkan turun utk sesi begambar…..biasalah ya…peneraju utk speta yang berprestij..dgn bayaran rm 5 dapat layan kelas pertama..speta tok mun tangga dari luar x lah geni upanya..p mun masok dalam asa kat speta dalam cerita HOUSE.apa nama tek PLANSBOR0(xpande ku nak ngeja n nyebut nya janji bunyi nya sama)pande2 ktk orang interpret..mun x pun google kan ajak..betapa canggih nya speta tok…

Nak cerita pasal department kmk orang lah JABATAN PATOLOGI

Kmk d terajui oleh 12 orang 8 org anak dara dan 4 org teruna…suma dari lain2 hospital d sarawak..d gabung d ctok..ada skill tersendirik… start jak dari 1hb bulan, servis non stop,beroperasi 24 jam…ada lah on call makna nya rezeki lebih!! Semua mesin kat lab tok suma baru….so byk benda baru nak d belaja….input banyak gilak sampe lagging jak asa palak.. apa pun nang hepi keja rah ctok…ngak yg asa berat nya umah ku jauh!!!28 km pegi dan balit total 36 km!!!!!!keja xda tekanan..suasana keja yg postive coz staff ckit jak bah…aku sukaaaaaaaaaaa x banyak keranah…aku sukaaaaaaaaaaaaaaa bak kata kawan ku like di situ!! Asa lam facebook hahahaha…