Tuesday, July 20, 2010

sabtu yg hambar n hari ahad yang kamboh

salam sejahtera n salam satu malaysia..bok jak ada masa free nak update blog..dah bz gilak..ngalah kan menteri bz aku tok...mcm ndak ku jadi menteri lak kah..alu x jumpa rakyat...hoohoho angan mat jenin...kisah ku bermula ari sabtu ya tek start ku kerja kol 2 petang sampe lah kol 10 malam.kerja ku petang ya dgn hambar coz kawan2 ku outing ngambik gamba p ku x pat ekot oleh kerana kerja..sedih lah juak...p apa kan daya ujan juak petang ya k nyenang ati ku ajak lam palak ku mikey owh xpa daknya xpat kua juak bah ari ujan lebat......rupa2 nya dak nya pun projek maseh jalan,,rah area hospital nang macam kenak simbah jak ujan..padahal rah marina bay ujan sumak ndak jak turun.. pokok ari jak gelap mcm nak runtuh jak langit...ni lah gaya owh dah xpat join..frust lah...so kerja ku hari sabtu ya ngadap computer n mikroskop jak..pas ya cek aik kemeh patient dari a&e..sampe lah malam...b4 balit aku nang dah cek jadual k esok ahad malam tok boleh ngando esok ku keja kol 2...nang dah imagine lam palak..cek ku jadual ngan sambil lewa.......balit umah tek kira nak nangga tv rupa nya pas ya kau layap n tertido ngan nyenyak...dah x sedar ke dunia agik...so pagi ahad ya ku tersedar bila ada kol...dari ijah..kawan sekerja...jam time ya dah kol 9.28 am..."awang ko kerja pagi tok!!!!!!nama kak jun d kansel n nama ko d cya" ..... terus bungkas ku bangun mandik n asok baju.....tanpa breakfast terus berekot k lab...aku paduhal kerja....dah lah kaver rah blood bank..nang seranto2 aku berdoa mudahan xda bleeding kes pagi tok...mun ada kompom mati pesakit tok......nang susah hati lah....ada pun sidah rah cya pun xda nak kaver..xpaham ku...malas ku nak crita part tok...merik malu jak...sampe 2 jak ku rah lab dah tertulis nota doktor mintak 4 pint platelet utk patient....mun dah siap kol...polah lah ku tek dah setel n kol...cun kol 10am azab ku bermula...nasib bait patient bleeding time aku dah rah lab..mun b4 ya tek kompom kes yg serius menimpa aku,,,pa ndak nya ,bgus2 patient gik bernyawa datang ke hospital kua dari hospital alu jadi mayat nak kah ngereco mcm ya....aishhh susah ati ku mun mcm ya.....x tentu tdo ku....so pagi tok kerja ko direct dari kol 8 lah kira nya sampe lah kol 10 malam !!!!!!!kerja yang amat dasyat...start dari kol 10 sampe lah kol 2 aku x menang tangan angkara sorang patient tok p kesian juak lah,,,baby nya x pat d selamat....sedih juak ku nengar.. pa kan daya dah suratan kehidupan nya macam ya....utk hari ya dari kol 10 sampe kol 2 ku sorang patient tok ajak dah ku berik 10pint darah ,18 pint cryo,12 pint ffp,12 pint platelet....alhamdulillah selamat juak nya...p kritikal lah..info yang ku dapat dari dr dasril....coz nya yang ngerico turun nait rah lab ngambik darah....nak dari wad lainn gik....kali ke2 ku krja ngan dasyat selamak2 ku kerja..kamboh..pas ya sambung gik kerja ku ke heamatologi.... dari jam 2 sampe jam 3 ptg aku kaver 2 tempat..ya lah padah akibat x ngato jadual n ngecek jadual ngan sambil lewa...jerak nyawa ku kerja mcm tok...ngai kuuuuuuuuuuuuuu...cukuplah 2 kali tok ajak....alu x ilek ku ...

No comments:

Post a Comment